FOTO: Ajna Hasanbegović najbolja solistkinja Šestog festivala ilahija i kasida

Foto: Aid Gafić Foto: Aid Gafić

Večeras je na programu Šestog festivala ilahija i kasida 'Gornji Vakuf 2013' bilo takmičenje solista. U odličnoj konukrenciji solista-amatera nastupilo je jedanaest takmičara, a pobjedu je odnijela Ajna Hasanbegović iz Zenice. Drugo i treće mjesto su osvojili domaći predstavnici Benjamin Redžić, odnosno Dženana Durek-Bajraktarević.

Odmah po završetku takmičenja Ajna je dala izjavu za web portal GornjiVakuf-x.com: „ Ovo mi je prvi put otkad se takmičim da negdje pobijedim s toga sam jako uzbuđena. Hvala publici i organizatorima na ukazanom povjerenju“. Ona je učenica drugog razreda Srednje muzičke škole i svoju budućnosti vidi upravo u muzici, ali kao kantautor. „Planiram se baviti muzikom, ali ne samo pjevati, već komponovati, praviti sama sebi pjesmu, pisati tekst, da ne budem samo pjevač, nego školovan muzičar“, govori Ajna Hasanbegović za GornjiVakuf-x.com.

Organizator festivala BZK „Preporod“ je uručio zahvalnice sponzorima, među kojima je po prvi put i web portal GornjiVakuf-x.com.

Sutra je na programu takmičarski dio za horove, a na našem portalu ponovo možete pratiti direktni video prijenos.


Komentari objavljeni na web stranici GornjiVakuf-x.com ne održavaju stajalište Uredništva web portala. Svaki uvredljivi komentar ce biti trajno izbrisan. Da bi ste mogli komentarisati morate biti prijavljeni sa facebook nalogom.
na vrh